Herfstrisotto met pastinaak en boschampignons

Ik ben een grote fan van de herfstgroenten.
Vroeger spraken deze groenten mij minder aan, maar eenmaal je er leert meer koken, kan je zo’n lekkere gerechten op tafel toveren! Wat denk je van volgend recept met pastinaak en boschampignons?

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 60 g risottorijst
  • 2 kleine of 1 grote pastinaak, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 1 teentje look (ik voeg overal look aantoe, zo gezond!)
  • 50 g parmezaanse kaas, geraspt
  • 500 ml kippenbouillon
  • Zwarte peper
  • 500 g boschampignons, in stukjes
  • 100 g pancetta, in blokjes
  • Olijfolie


Bereiding:

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook.
  2. Stoof in een andere kom de ui en de look in wat olijfolie. Voeg de rijst toe en roerbak nog even. Voeg de pastinaak toe en overgiet voor de helft met de kippenbouillon. Laat op een zacht vuurtje garen. Wanner het vocht bijna verdwenen is, kan je nog wat extra bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. Meng de parmezaanse kaas eronder en kruid af met wat zwarte peper.
  3. Bak de champignons gaar en de pancetta krokant.
  4. Voeg alles samen op een bord en smullen maar!

 

Smakelijk!

Elise

 

 

Delen:

Facebook
Email
WhatsApp